Hoppa till innehåll

Talentnätverk samling 3

Samling tre för det norsk svenska ledarskapsprogrammet ”Talentnettverket” ägde rum på Den Norske Opera og ballet i Oslo i där OBOS bjöd in till en heldag med massa inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte. 

Temat för dagen var ”OBOS som en bærekraftig samfunnsaktør” där bland annat koncernchef Daniel Kjørberg Siraj berättade om vad det betyder för honom att jobba med bærekraf (hållbarhet) i sammfunnet/samhället, en personlig historia som också gav en god bild av vad ledarskap handlar om. Deltagarna fick också lära sig mycket om de förutsättningarna som råder på den norska och svenska bostadsmarknaden och vad ett förändringsarbete i hur man kan bli ägare till en bostad kan ge samhället. Deltagarna fick inspiration från fantastiska föreläsare men de fick också själva, i grupparbeten, arbeta med frågor knutna till temat och vad de innebär för den verksamhet de själva representerar. Rundvisningen på Operan blev också ett inspirerande inslag i dagen där nyfikenheten för akustik, kostymörer och inte minst arkitektur kunde ses öka. Kvällen innan hade talangerna samling på Sveriges Ambassad i Oslo där vi fick träffa ambassadör Cecilia Björner med team. Cecilia lärde oss om ambassadens verksamhet i Oslo med fokus på ambassadens satsning på ”grön omställning” där kvällens middag var grön och mycket uppskattad. Vi hann också med en lustfylld nätverksövning i ledarskap- ”Hela havet stormar med ansvar”.

Vi har också samlat deltagarna digitalt under oktober för att bygga på med ledarskapsverktyg, denna gång med fokus på motivation och coachande ledarskap. Lärorikt, inspirerande och konkreta verktyg att använda i mitt ledarskap utvärderade deltagarna.